14 Ağustos 2011 Pazar

Evde İçki Yapmanın Mantığı

Merhabalar arkadaşlar
Son yıllarda iktidarın son derece muhafazakar bir tavırla türkiyede içki fiyatlarında zam üstüne zam yapması içmeyi seven vatandaşların alım gücünü iyice azaltmıştır. Öyle ki orta gelir düzeyine sahip bir insan nadiren içki aşşabilme cesaretinde bulunabilmektedir. Benim amcaım tamamıyla basit şartlarda nasıl evde içki üretebilir ve içebilmemizi sağlayabileceğimizi göstermektir.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki Alkol günümüzde Türkiyede (Güya) dini sakıncası bulunmayan keyif verici maddelerden çok daha masum bir türdür. zira alkole bağımlı olmak son derece zor ve nadirdir ancak alkol bağımlılığı ciddi bir mesela olup tedavisi en zor olan madde bağımlılığı çeşitidir. (evet yanlış duymadınız eroin ve kokain gibi maddelerden dahi zor!)
Anlatacağım ve sürekli ekleyeceğim yöntemlerin bir çoğu eski çağlardan beri anadoluda ve içkinin has olduğu bölgelerde uygulanan yöntemler olup %100 evde uyugulanabilecek yöntemlerdir. Kullanacağımız malzemelerin her birinin fiyatı 15-20TL olup imbik makinası için harcayacağımız para 60-100TL civarında olacaktır.

Bir diğer mesele de bu içkinin sahte rakı (veya başka içki) olup olmaması. Öncelikle bunu belirtmem gerek ki üreteceğimiz içkinin sahte rakıyla uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır. bu içkiyi halen anadoluda boğma rakı denmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder